עיצוב הגינה שלנו יכול לאפשר לנו ליהנות ממנה יותר. כאשר אנחנו מעצבים את הגינה שלנו, אנחנו יכולים לבחור לבנות חלקים ממנה בבנייה קלה. בנייה קלה זו כוללת בנייה מחומרים קלים ובעיקר מעץ. בנייה קלה מעץ יכולה לכלול בנייה של דק או בנייה של בית מעץ. שילוב הבנייה עם ריהוט מעוצב לגינה יכול לאפשר לנו ליהנות מגינה הרבה יותר מטופחת ויפה. בגינה מעוצבת יהיה לנו נעים לשבת לכל אורך השנה ונוכל ליהנות ממנה מאוד כאשר נארח חברים או בני משפחה.
רבים המתעניינים בבנייה קלה מתלבטים בין בנייה מעץ ו/או מפאנל מבודד לבין בנייה מבלוקים. שני סוגי הבנייה (מעץ ו/או מפאנל) נהנים מיתרונות רבים על פני הבנייה מבלוקים. להלן מספר דוגמאות:
מהירות הבנייה - בעוד הבנייה מעץ ו/או מפאנל לוקחת פרקי זמן של מספר שבועות (מבנים בגודל כמה עשרות מ"ר) למס' חודשים (בתים של 80-120 מ"ר), הרי שבנייה עם קבלן מבלוקים תארך שנה עד שנתיים...
בידוד – בעץ קיים בידוד טבעי. לכך מוסיפים בידוד בקירות ובתקרה מצמר זכוכית, לעיתים צמר סלעים (בידוד אקוסטי) ובמקרה של בתים מוסיפים חומרי בידוד נוספים כגון פלטות או.אס.בי ונייר לחות (נייר טייבקס). בפאנל מבודד כבר קיימת שכבת קלקר ומוסיפים אלמנטים נוספים. בבנייה מבלוקים לעומת זאת, לא קיים בידוד טבעי.
צביעה - בפאנל מבודד צובעים את הקירות החיצוניים בשליכט צבעוני לפי רצון הלקוח. הצבע מחזיק מעמד שנים רבות. בעץ יש מגוון נרחב של צבעים, אך יש לצבוע את הקירות החיצוניים כנגד דהייה משמש אחת ל 5 שנים לערך.
תשואה להון – כאן קיים פער עצום ברווחיות שבין עץ ופאנל מבודד לבין בלוקים. המחיר פר מ"ר של עץ ופאנל נע בכ- 40%-50% פחות ממחיר הבלוקים!!! התשואה להון על השקעה במבנה מעץ ו/או פאנל מדהים ולא קיים מכשיר פיננסי דומה לו!!! ההשקעה תחזיר עצמה בתוך 2.5-3 שנים בלבד!!! בעוד בבנייה מבלוקים – ההשקעה תוחזר בין 7 ל 10 שנים...
לסיום , אין להשוות את היופי, האופי והאווירה הכפרית שבמבנה מעץ לבין בנייה מבלוקים. לגבי פאנל מבודד – הרי אנו בונים קירות פנים מעץ נוטפדר ולעיתים מפלטות גבס, עפ"י רצון הלקוח, כך שהאווירה במבנה בפנים יכולה להיות זהה למבנה מעץ. כמו כן, הגמישות באפשרויות העיצוב הן רבות וכל אחד יכול ליצור לעצמו את המבנה המושלם שלו.
השלב הראשון בדרך לכניסה לענף האירוח הוא כמובן הקמת מבנה מתאים. כאשר מחליטים לבנות צימר, חשוב למצוא חברה המתמחה בהקמת מבנים צמודי קרקע וישנם סוגים שונים של מבנים כאלו. בין היתר ניתן להקים מבנה יביל, ניתן לבנות מבנה עשוי עץ בסגנון כפרי, וגם ניתן לעשות שימוש בשיטות בניה מהירות או מתועשות. חשוב לקחת בחשבון את המראה והאופי של הצימר, יש לשים לב לאופי הבניה הסמוכה, לתקנות הבינוי השונות ולא פחות חשוב – גם לעלויות.
בדרך לבניית צימר, חשוב לבדוק איזו רמה של אירוח מתכננים להציע לאורחים העתידיים. צימרים יוקרתיים יותר, שיש בהם בין היתר ג'קוזי, מערכת קולנוע ביתי, פינת ישיבה מרווחת הצמודה לחדר וכן פינוקים נוספים יהיו יקרים יותר להקמה אך התשואה על ההשקעה צפויה להיות גבוהה יותר. בנוסף, יש לשים לב עבור רבים מבעלי הצימר מדובר לא רק בעסק מכניס אלא גם בדרך חיים מהנה במיוחד. כאשר הצימר קרוב לבית האישי ועבור אנשים שאוהבים לארח ולראות לקוחות מרוצים – זהו אתגר, סיפור ועסק רווחי גם יחד.
במקביל להכשרת הקרקע ובניית הצימר יש לבצע הערכות זהירות של הוצאות והכנסות. על מנת להפוך את הצימר לעסק כלכלי רווחי ומשתלם יש לבחון את העלויות הראשוניות ואת העלויות השוטפות. יש להחליט האם בעל הצימר יתפעל ויתחזק או שיהיה צורך לשכור לשם כך עובד אחד או יותר. במידה ומדובר ביחידת דיור אחת או שתיים יבוצע התפעול לרוב על ידי הבעלים או בני המשפחה הקרובה. במידה ומדובר בצימר שכולל כמה וכמה יחידות דיור מקובל מאוד להעסיק עובד בשכר, במשרה מלאה או חלקית.
כדי שהצימר יהיה השקעה רווחית יש לקחת בחשבון מודל של הפעלה ארוך טווח. יש לבחון מה צפויה להיות התפוסה (כלומר כמה ימים הצימר צריך להיות מוזמן בכל שנה) לצד עלות ההוצאות השונות. מכיוון שהאירוח הכפרי הפך לפופולארי מאוד – מרבית בעלי הצימרים מצליחים להחזיר בקלות את ההשקעה וגם להגיע לרווחיות שוטפת נאה בהחלט.